Sunday, February 27, 2011

Apasal Erk?!

Z: Aslmkm..
Me: Wslm..
Z: Bz ka? Sehat?
Me: Xda wat pa..tgk muvie jak.. shat jer.. mimpi ngeri ke smlm?
Z: Haha..ok2..bagusla sehat..xda mimpi tdo lena je smlm.. x pi mana2 ker?
Me: x..mls nk kuar..hujan..
Z:Haha.. hujan rupanya..ok2..sedap berselimut =p..nk tanya bole?
Me: Emm..tnyala..
Z: [Salam. =) sory ggu..xtually terkilan dan hairan jugak nape i d remove from ym n FB..donno wat happen, myb da sumthing,xpala jika itu yg terbaik..heee..sblm terlambat..sory 4 everything dat i had done n nice to meet u..Askum]... sory pasal ape erk? i curious la..hehe
*mesej yg aku pernah hanta kat dier
Me: hurmm...xde apa2 la...just ignore je lah.. or don tink too much..u make me curious plak..
Z:hehe..mm..ok2..apa yg u curious? ;-)
Me: Y u asking?
Z: Y?..adala..
Me: Y adala??
Z:mmm...kla, dun wan to tink too much.. =D lalala
Me: Papelah...we owez misunderstand each other...
Z:=p me?..no la.. u kot..hehe
Me:yala2..i la..
Z: hehe..jgn marah ya..just kidding la..saja2..
Me:terpulangla..
Z: Haha..dn marah2 kay..
Me:oklah..
Z: haha..ok2..dhla..


mesej antara aku dgn kawanku doremon..pepon aku pangil dier Z je lah... dierla kawan yg remove aku dr ym dan FB... okeyh...xpela..
mesej tu aku yang aku highlite tu..aku pernah hanta kat dier pas dier remove aku... cmna aku taw dier remove coz dier sendiri minta izin..pelikkan.. pastuh tetiba anta mesej arini... nape lak memikirkan mesej yang aku anta tuh lagi... 


dier nk dgr aku ckp pe..sbnrnya.. nk aku cakap aku suke dier ke?
arghh..aku sendiri xtau perasaan aku sendiri.. mls dh aku memikirkan sal mende perasan cmnih.. dh elok2 kite kawan..nape ko timbulkan lagi..lagipun ko dh de awek...ko bersama je lah dgn dier.. xplu ko nk tnya aku mcm2... ko x faham perasaan aku skrg..
aku masih mode FRUST taw x.. aku kecewa... aku dh cm x percaya ngn korang yg bgelar lelaki... mudah sgt nk syg banyak org dalam satu masa.. sbb tu kot tuhan bg korang kawen 4... tp sedar2lah.. korang wat cmni..korang menyakitkan byk hati taw x...


biarlah aku sendiri dulu... biarlah aku hilang dr dunia ko...
aku betul2 penat skrg... aku lagi masih keliru dgn hati dan perasaan aku.... ko wat cmni kat aku..wat aku keliru.. apa yg ko nk sbnrnya..atau aku ke yg terlalu fikirkn yg bukan2... 


ko cakap ko juz invisible kan aku dr ym dan FB ko..tp aku dh tgk aku bukan invisible tapi d remove!!! nape kawan aku yg len masih lagi dalam mutual fren ko... nape aku d remove?? itu yg wat aku x fhm... ko anggap aku kawan..okeylah..kawan la..xda aku nk orat2 ko la... aku taw la ko dh de awek...!!!!


ko x taw, aku skrg masih sygkn dan mengharapkan kasih dr bekas kekasih hatiku..walau ku tahu itu x mungkin... 


ko taw, aku rs dh cm xde apa2 dh skrg..hidup ku kosong... xde siapa nk menemani aku..nk care ttg aku..aku dh rs xde sape pedulikn aku pon...walau ku tahu ada lagi d luar sana yg menyayangi aku..terutama keluarga dan teman2ku... 


biarlah aku sendiri dulu..kerana jiwa dan perasaan ku masih keliru..betul2 keliru dgn perasaan sendiri...







Saturday, February 26, 2011

Jika itu yang terbaek!!

so sad...
aku kol dier coz hatiku tiba2 d ambang gelisah dan rindu yg amat ngn dier...
aku nak menangis..tapi aku xnk... aku betul2 rindu dier..
tym aku kol..dier wat x layan.. xpela..skurang2nya aku dgr suara dier..walau x sampai seminit pon...


betul...aku rasa nk menangis nih... cmna ni..kuatkanlah aku... dats y aku x suke dok sorang2 lam bilik sambil layan lagu.... 


ptg td..aku kuar p bandar..arghh..aku melintas d kawasan aku pernah bersama sidia..suma org aku lihat spt dia... owh..tidak!!!! aku betul2 rindu padanya...


awak..sy rindu awk...nape awk xnk layan sy lagi... ;'(


sy tau...xlama lagi awk akan kawen... arghh..sakit jiwaku..
kenapa sumanya terjadi seperti ini...


jika ini yang terbaik utk dirimu... walau berat utk ku berpisah dgnmu..
hapuslah airmataku... aku mengerti... ini bukan inginmu dan inginku...
mahligai kta bersama musnah... aku sendiri lagi... aku betul2 ingin engkau menemaniku... dalam hari2 ku...tapi semuanya musnah..musnah lagi...


terlalu byk impian ku pasang utk kta berdua... sgalanya aku xpernah memberitahu dirimu... arghhhhhhhh....!!!


aku betul2 rasa nk nangis lagi...Tuhan kuatkan hatiku...jgn biarkan aku lemah... 




ini bukan inginku...

Friday, February 25, 2011

Friends like U...



When we first talked to each other
I knew we would always be friends.
Our friendship has kept on growing
And I'll be here for you to the end.


You listen when I have a problem
And help dry the tears from my face.
You take away my sorrow
And put happiness in its place.


We can't forget the fun we've had
Laughing 'til our faces turn blue.
Talking of things only we find funny
People think we're insane-If they only knew!


I guess this is my way of saying thanks
For catching me when I fall.
Thanks once again for being such a good friend
And being here with me through it all.
 



*p/s: dedicate to all my friend...thanks for knowing me n be my friend..May Allah Bless U.. (^^,)v

Aku dan Si Tanah


gambar ni aku telah di Tag di FB...
owh..aku adalah tanah..dan tanah adalah aku??
ahaa..kejadian kita sumanya dari tanahkan... dari mcm2 jenis tanah dari pelbagai tempat....

ku akui apa penjelasan yang dibagitau dalam picture d atas itu hampir keseluruhannya adalah diriku..
sesungguhnya diriku terlalu berharga...ehek!!

semoga kata2 peransang di atas menjadikan aku lebih kuat.. owh yeahhh!!!! kekasih yang setia??? (^.^)v *promo seyh*

"Single Is Not a Status. It's a Word That Describes a Person Who Is Strong Enough To Live And Enjoy Life, and to smile and be Happy, Without Depending On Others !! "



Thursday, February 24, 2011

HamPa & Hairan

gembiraku hanya seketika...
smlm aku mendapatkn mesej dalam ym dari sahabatku, doremon...
apa yang sukar dan menghairankan dariku adalah..dia meminta izin untuk meREMOVEkan aku dari ym dan FB... pe kess lak ni kan?

aku ada mendatangkan masalah ke bagi dirinya, kekasihnya dan keluarganya..??
dalam ym lagi...kalo dia x mengeBUZZ xkan laa aku nk memandai layan2 kan... dalam FB dier lak yang rajin mengeLIKE dan mengKOMEN... so apa salah aku...tu yg wat aku hairan...

dier sendiri cakap dier dh da awek..so ape lagi.aku layan pon dh mcm biasa..tiba2 je gtaw nak remove..aishhh....x heran la nk remove ke apa ke...tp mintax izin mcm menyakitkan je aku rasa...

awek dier jeles ker?? padahal awek dier pon taw aku ngn dier just kawan... mmgla kompom awek dier jeles..sape x jeles kalo ada ompuan len rapat ngn pakwe dier kan...

tym aku dulu2 pun jeles gak org ppuan komen kat wall pakwe aku... tapi try to b profesional..coz aku byk kawan laki la..mksud aku..geng2 n member tym belajar n keja...suma tu kawan...
kite org bcakap pun xpernah cakap soal hati dan perasaan...juz sembang hal dunia..keja dan mcm2...

still x faham ngn dier.. smlm sedih2 je letak face kat aku nyer ym... aku tnye pe kes...still x gtaw...

hampa dan kecewa..sume mende jer nak tergantung.... 
pergilah korang..korang sume... lelaki yg entah apa2x...
makin wat aku malas nk layan dgn lagi cm gini.. nape erk aku asyik jumpa laki cmnih... sume je cm x betul..or aku ker yg x betul... 

bek p jauh2 dr sume org...mls tol nak layan..makin wat sakit ati yang x tentu pasal dan x dtgkn hasil...

utk pesanan korang tu...lelaki ke ppuan ke..

tolonglah..aku x pernah kacau idup korang so pls la jgn kacau idup aku... aku letih la layan korang dgn mende remeh ni.. cm budak2 taw.. pastu jgn pandai nak mainkan perasaan org..nnti korang rasa la sendiri cmna perasaan korang lak di main2kn...
sukatilaaaaaaaaa...!!!!! rasa nk lempang sorang2..amik ko..geram tol dh aku ngn mende nih...

wish 2011!!! pls give me happiness bukan sadness... pleaseeeeeeeeeee......!!!!!!


Wednesday, February 23, 2011

iNdaHnYa DuNiA


kiutnyer dak ni...cmni la aku senyom kot..ehek!!

entah ape2 la aku nih...cuma feeling much better.
happynyer aku..pesal erk? dr mlm tdi rs leh senyom..je..
pastu siap leh tolong my mom d dapur..(kalau x biasanya malas almaklum balik keje penat sgt2..eheh..mcm my mom x keje... ^^)

mesti gara2 2 projek dh setel..ringan sket kepala... nak on9 pon bole..nk mengbloggerkan diri pon bole...

mmg rs seminggu nih tough je aku rasa...
alhamdulillah semuanya berjalan dgn lancar...
sronok sangat2 dan puas.. tapi takut sket ye la kalo org dpt detect kot2 yg kite wat salah last2 minit nnti...

apapun just jalani la kehidupan ini dgn indahnya dunia...

Monday, February 21, 2011

Jual Mahal??

Dia: Kenapa dulu jual mahal?


asyik mende nih je dia tnya kt aku...
pls la bro...tym tuh aku tgh kapel...so cubalah utk setia..
tp setia ku x bw kemana rupanya..ehek!


pastu ko dh de makwe.. ko try g tnya mende yg sama...
napa jual mahal..??!!


owh bro! ape yg aku jual mahal sgt nih...makin x faham..
aku tahu..dier rs cm..melepas kot..ehehe..perasan lak~


bukan jodoh kite bro! dier lebih baik utk awk..lgpun kite dh malas bro..nk fikir2 hal nih..
semangat dh ni ngn hidup..kekadang je rs dh sunyi sepi...


hurmm... bro! ilek r bro..kalo da jodoh x kemana... ^^



p/s: aku rindukan dia yg aku kenal dulu..tahun 2008 terlalu indah... hatiku d undang rasa rindu sgt2... aku x rindukan dia yg sekrag..tp aku rindukan dia pada tahun 2008...cinta bersemi... rs dunia ana yg punya.... owh! rindu seyhhh~ sedih plak rasa hati... gulp!! cukup! no more cry~

Busynya Duniaku Hari Ini


Owh...dasatnya aku arini...rs blank je mata...tgk kertas..fail.. dan entah pape kertas melambak atas meja...stress!? owh tidak..

dh mcm katak jer..melompat dr satu projek ke satu projek...
sampai blurr nak wat yg mana satu...
sume projek mggu nih due date kene submit...
wat to do..sampai lunch hour pon aku x perasan...

letih beb..aku lari2...x larat....seb bek x jatuh..kalo jatuh, jatuh lagi maruah aku depan org..ahakss
owh keje...kan best kalo aku d bagi printer satu..!!!
xyahla aku kene turun naik semata2 nak print mende keje aku..kalo selangkah dua langkah okey g.. nih dr ground floor ke 3rd floor...tp x jugak kurus2..nek lapar ada la aku d watnya...

leh x aku request printer satu kat bos!! uhuk...pls bos i need printer at upstair...penat seyhhhhh...cett..mcm la bos dgr apa ak ckp...grrrrr~ 

wat da hell rasanya~ kadang2 sonok jugak kalo bz...x rs sgt masa berlalu...tgk2 dh balik...

hmmm...xsabar nak habiskan bulan 2 nih...pastuh..
doakan aku taw nk p amik test jpj ni...
doakan dpt lesen cpt2...amin ya rabbal alamin~


Sunday, February 20, 2011

Beach..!!!

Arini, aku d ajak leh teman ku pergi ke pantai..
Hampir sebulan jugak aku x kuar ngn dier...
Ini pon aku try lembutkn hati..kuar ngn dier..
sbbnyer..aku dh lama wat silent2 kan diri dr org yg aku rapat even family...byk dok kurung diri lam bilik~ frust konon!!

destinasi d tuju..of course ler beach..

Aku drive separuh pergi pantai..ceh..nk taste power gak..
pastu sampai simpang kecoh lak nk behenti..neves beb!!
almaklum baru je blaja drving..

Alkisahnya..kalo kuar ngn kawan2 tym stress mesti g pantai..
spanjang dalam kete aku ngn dier diam je..soal spatah jawab sepatah..
dan aku tahu..ini bukan aku..sbb mulut aku kecoh beb~
xle dok diam..kalo diam de poblem la tu..heheee..

dier try cakap..aku bebual jugak la..seb bek x timbul isu yg leh
wat aku diam membisu dan terpaku.. bukan ape pon.. malas dh nk cite hal yg sedih..i wan happy~ =)

sambil dok p pantai..aku captured2 gambar..mmg hobi aku~
nak tgk x? gambar yg aku amik without editing...
haaa...ni dier..ni.kt bwh..kat bwh...
:
:
:
:
:


nak letak lebih2x..tapi sume gambar aku ngn dier~

esok2 kalo aku rajin aku letak g gambar yg aku captured2 k~ 




Saturday, February 19, 2011

U Asking 4 my LiFe..?



Membosankan sangat ke hidup aku nih..
sampai byk org cakap..aku nih xde life lsg..
xde nk enjoy2x..
hari kerja..aku kerja..ujung minggu lak dok umah je memanjang..
kadang2 je kuar itupun kalo de org bawa kuar..
menyedihkan sgt ke?

nape lak aku rs cm biasa je..
sonok pe dok umah..lebih2 lagi lam bilik aku..
tenang jiwa raga... 
tambah2 kalo hadap laptop..
ade je aku nk wat..
ahaaa..bukan work job laa..



sumtym je aku fikir gak..hidup aku nih bosan gak...
26 tahun..umur ku..bukan muda lagi...kalo x chill out mane nk de life kan...

Hmm..tua jugak dh aku skrg..org len busy dh nk kawen la apa la..aku lak 26 thn dh xde boyfren.. siap kene putus de la... nk crik yg baru?? amik masa kot..nk serah ngn family je lah pasnih... 

xtually!! aku malas nk fikir pon bab kawen2 nih..p terasa kekadang bila nenek ku, makcik2 ku.. dan kazen2 ku yg sebaya yg dh kawen pon tggal aku sorang je lom kawen nih...d tanya2 bila lagi..bila lagi...

huh! mlsnyer nk jwb...
jwpn pling aku slalu bagi..."SERU X SAMPAI..."

jap g nak kuar ngn kawan..g beach..lama x captured2x!!
x sabar nk kaya..nk beli dslr..ngeh3x..


so skrag nih..still g hadap lappy...sambil menanti mesej dr dia...mm..so tgh waiting lah ni... nanti, korang tgk la apa yg aku captured k...even x cantek korang tgk gak k...hehehee


*cant wait for hang out wif porets girl..ahakss..weii kite kuar ramai2 nak... ^*

Kau Tak Mengerti_2

Status YM ku : " Pls don add weight at my shoulder coz i oredy overweight ^^, "

Tiba2 aku terkesima dgn temanku meletak ini di dalam YMnya dan dalam status FB~


arghh.... mungkin bukan untukku~
try to b tink positif...

Wahai temanku.. aku baik2 saja2...
Berikan aku masa untuk bersendirian..
Masa yang aku pinta mungkin kejap..mungkin lama..
Banyak menda yang aku hadapi skrg..
Banyak menda yang aku kena kuatkan diri...
Banyak menda kerja yang aku akan lakukan..
Suma itu mendatangkan STRESS bagi aku..
Aku xnk ada org terasa sgt2 bila aku melemparkan kemarahan
tidak pada tempatnya...
Biarlah..
Dahulu..
Aku..
Untuk 
Seketika..
Aku baik2 saja~


Friday, February 18, 2011

Jom Kite Jalan-Jalan

Ehem!!
Xlama lagi hujung bulan dan datangnya awal bulan...
maksudnya..
:
:
Gaji..owh yeahhh!!! Hope bulan nih gaji awl kuar erk...
kalo gaji dh kuar..ofcoz ler nk hang out with ma fwen...
hope plan kite org nak g...Makan...makan lagi...makan..


steamboat+ grilled

*aritu de org belanja aku mkn steamboat..1st tym g sana..mmg sedap dan best..sampai x sedar ari dh nak tgh malam...tanks fwen~ next tym my turn lak k..kenyang n tdo lena sgt2.. *^^*

Sambung balik citer... plan ngn dak ofis.. girl only no more boy.. nak g makan steamboat kat kedai D11...
wish plan jadi... masing2 masih lagi single..atau lebih sedap bunyi nyer..belum kawen je la..lom da tanggungjawab besar tuk suami..ehekss.. bole r kuar meronggeng..

kalo kuar ramai2 best kan... baru seronok...baru leh main masak-masak cam zaman kite kecik2... tym kecik main ngn rumput2 kayu2..batu2.. meh kite pekene steamboat n kita masak ramai2...mcm syok je aku rs...

tym de org belanja arituh pun..mcm rasa nk ketawa pon ada..lucu cam men masak2...hehehee

aishh..hopela ada duit jatuh dr langit..leh r enjoy... plan tgh tahun nih cam nak p KL jer..


bukan jumpa EXS erk..rs2 nk g kawen member...n lepaking with my coursemate tym zaman belaja dulu2...

before tu kene transform diri dulu la..kene kuruskn badan dulu..ehek!! ala-ala model ke gitu...LoL~


Moga aku sentiasa bahagia.. 





LaGi-LaGi KeReTa

Hujung minggu yang suram...mendung jer.. tapi nasib bek tym aku g belajar keta...xde ujan...

ahaaa...belajar keta aka baru nak dapat lesen..

arini my tutor Abg.Roslan bawa i on da road...


"Arini kite pegi jalan B dan Jalan C "

Okeyh..dgn semangatnya aku menjalankn kereta seperti biasa... hehee...aku ni bukan pro bw kete taw..xpenah...
tp skrg bole la sket2 lom tahap profesional lagi...heheee
aku juz follow je la tutor aku tu...

sampai je kat lampu isyarat...
okeh behenti dgn terbaik.. tiba2 lampu isyarat dh tukar ke hijau...
byk la kete bsusun kat belakang aku... nak taw napa??
hehee...aku ketawa dulu yerrr...


kete aku dh mcm org nak tunggang kuda...

"tekan minyak..!! jangan takut tekan minyak..."

"sudah cikgu napa masih macam kuda nih.."

"balance kan clutch dan minyak...tekan lagi minyak..."

VrooooMmmmmm.......!!!!

jalan sudah...

nek marah org yg dok benti belakang aku... sampaikan tutor aka cikgu ku tu dpt panggilan dari kawan dier yg bw student on da road jugak....gtaw.."nape kete ko cm kuda je kt tgh jalan??"
malu?? xde aku nk malu...aku asyik ketawa je spanjang jalan sambil bw kete dgn penoh hemah...

lucu la..dulu slalu tengok org bw kete mcm2 peel..skrg amik aku sendiri...

xsabarnyer nak dapatkan lesen "P" ingatkan nak amik ujung bulan nih..cikgu cakap register tu kene amik masa...myb dalam awl bulan 3...alaaa... 3/3 baru nak amik test JPJ..itupun x sure lagi takut JPJ reject..takut x cukup jam...

masalahnyer aku nyer L mati 5/3...xkn la nk kene renew..uhuhuhuh~
duit lagi..dh la bulan nih duit gaji habis ke byr kete jer...

kuatkan semangatku!!! mesti dapat lesen..Doakan aku ya...


X sabar nak ada kete sendiri... xdelah ujung minggu dok umah..tapi kalo dh de kete nk kuar ngn sapa jugak...aishh.
hehehee

p/s: gengss poretsku..nk ikut g jalan x? ada berani tompang? hehee....


Thursday, February 17, 2011

KamU & Aku KeTahuan


Haaa..Tgk Sape Tuuuu.... Tgk blog kiter erk..........=)




Ooppss...kamu sudah ketahuan..atau aku sudah ketahuan.... 
xdpt lg nk sorok2x....ahakss
suma dh taw...
Malunyerrr.... *blushing* 
dia tahu..dia tahu..dia pon tahu...

Oopss..kamu poret sy dlm blog erk...
nk wat cmna..kamu dh jumpa...
shhhhh...jgn bising2 yer... jgn gtaw org sapa empunya
blog nih...

Malunyerr saya...
nape org cpt je detect blog erk..even x letak muka n nama sebenar...hehehe


rasa nk sorok jer..sorok kat ney erk..bwh meja..belakang pintu...or..xtaw la!

xpela...xmarah pun..wat pa marah kan... nasib r kalo dh kene detect..uhuk!!


nak wat muka cm xtaw perkara sebenar... wat2 bodoh jer...hehehee

Tanks kamo..kamo..dan kamo...

IAllah...saya akan baik spt biasa..

Sy doakan kamu suma...suma..dan suma...baik2 saja dan sentiasa mendapat kebahagian yang abadi..

p/s; wat kamu..dan kamu..yg taw...ehek! diam2 suda~ *^^*



Wednesday, February 16, 2011

Anti Laki ke sakit hati..??

cukup aku nk katakan..hatiku terlalu sakit..
ntahlah..xtaw sgt2...tp rasa nak menjerit bilang..

AKU BENCIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII.............!!!!!!!!
MEMANG DASAR.............!!!!

laki sume je aku tgk sama..aku je lah yg tgk sama...
pandai bermulut manis..padahal dh de awek...

tolong lah...ingt2la perasan awek sendiri...
boleh plak nk cakap cintan cintun tp awek dok umah x taw apa2...
tolonglah..jgn ingt aku ni pempuan nk suka suki je org ingt nk rampas2x.... 

hey laki!! x sedar diri ke...ingt2la...nnti esok2 ko syg ompuan..ompuan tu crik laki len..padan muke... jglah hati org sket... nnti menyesal x sudah2x...

tolonglah...biarlah aku ngn hidup aku sendiri...xyah kacau la beb!! dh anggap kawan..so kawan je la...xyah nk cakap cintan2...nk mengatal segala~ garu r sket badan tu..kalo x sampai tangan nak garu meh aku garu ngn berus dawai...biar ilang sume gatal, kulat, fungus...segala2 unsur gatal ko hilang...

amik ko...!!! geram dh aku... haaaa..xpasal2 aku melepas geram lam blog nih...

Jagalah perasaan org skali skala... dh taw org tu syg kite...syg la dier  balik ngn elok2...
jgnla nk main2kn org lain yg xtaw kisah... blagak single/bujang...tapi...

isk nek fobia aku kenal ngn lelaki... 

*sakit ati mode tgk org suka suki je men2 ati org*

Tuesday, February 15, 2011

Dunia Baru....Imej Baru...


S.T.O.P.......stop!!!!!
for anything that make me sad...
Kene berfikiran positif....jangan buang masa memikirkan sesuatu yang x pasti..dan x sure pun akan jadi apa2.....

DUNIA BARU...IMEJ BARU...jgn laki baru lak erkkkk....



hari nih...aku potong rambut....tukar imej dgn niat nak mulakan hari baru...
percubaan untuk mengembirakan diri sendiri..owhh..yeahh!!!

*potong cam gini..biar nampak kental sket~ ehekss!!!

pastuh kan....rasa2 nak mulai diet yg kencang...rs2nya dpt x erk..?? kurangkan nasi...or..xplu makan nasik...alamak...mana tahan kalo cam gini..perut org asia kene makan kan....
nk diet bukan x bsyukur...tp nk tingkatkn kesihatan diri... sana sini..lemak tepu berkumpul... kepala nih pun asyik migrain jer.... ofcos la sbb makan x tentu pasal dan kurang air...
so...apa yg aku kene wat adalah..
:
:

joging....3 kali seminggu??? uhuk!! cm x lepas jer....
or aku kene
:
:
melompat lebih tinggi..??
ini aku sanggup lagi... tp larat ke dh tua2 cmnih melompat2.....ahaaaaa~
fuhh..byk tol alasan...hahahaaa
:
:
xkan la nak makan pil kurus kan..x pasal2 aku x sakit mengundang penyakit...



apapun yang ingin aku lakukan adalah memastikan diri ini...tidur yang cukup...
kurangkan on9...*tahan ker x on9?* makan makanan yg seimbang... b positif...
dan...
:
:


live with happy ever after....
pastuh...aku nk ubah penampilan supaya aku nampak gojesss...
slalu kan rasa rendah diri..nk berfesyen pun cm agak2...tp xla sampai keterlaluan...
simple but look gojesss.....


Percayalah... jika niat kita baik... impian kita tinggi mengunung mcm ssh jer nk capai... yakinlah.. bahawa keajaiban sentiasa ada.... Tuhan sntiasa memberi kejutan kepada kita... cuma kita jer yg x perasan... baik buruk yg kita hadapi..just lalui... x kisahlah kita nak menangis pun.. menangislah jika itu saja mampu meringankan beban yg ada.... kita hanya milik tuhan...
aku mendoakan...andai aku x bersama dia d dunia biarlah aku bjumpa dgnnya di dunia kekal abadi nanti...mungkin ianya akan menjadi TAKDIR TERINDAH dalam hidupku....


Setiap Senyuman Adalah Satu Permulaan Kehidupan Yang Lebih Baik...
Senyum..X perlu Berkata Apa-apa...




Monday, February 14, 2011

Urgent..??!!

Permulaan hari yang indah...tapi...sdg kusyuk2x...aku hadap lappy awl pagi cek email...
mana taw de lagi projek gempak kan..last minute~ my bos..masuk...
"R u okey?"
erkkk...aku okey je pon nape dier asyik tanya aku cmtu yer~
mata aku rs2nya xda smbab lagi...
then buzz!! from ma colleague..ms.amni..
apa lagi aku serang dier ngn soklan bonus pagi2..ehehee~
"sume org perasan ke ngn aku...xle sorok2 da...uhuk!!"
rsnya aku kene tukar strategi kot...malam2 tuam mata ngn ais..biar x sembab..
eyeliner x sesuaiiii laaaa...!!!!

ooppss..Urgent??!! kol from my mommy yg dtg dr klinik amik aku nyer kad appointment ngn doktor pakar.... sakit?? owh biasa2 jer....
mslhnya aku nyer appointment by today on 2pm...jam dh kol 10am..aku de tender/projek yg kene submit arini gak..almklum esok cuti beb~
"Salam Maulidur Rasul"

bgegas2 jugak siapkn pe yg ptt,,pstu tetiba je...da keje len plak menambah..mcm x le fokus aku..uhuhhuhuhu...mn satu nk siapkn pon aku x taw...sarat sgt2 kepala aku.... 
akhirnya dpt jugak persiap tuk org wlupn risau takut x perfect...

1.00pm ondaway p Hospital Besar...

terus menuju ke tempat sasaran...

"Ms.@#$%%... awk kene daftar kat ruangan pendaftaran dulu yer..pastuh awk dtg semula.."

bekejar-kejaran la aku menuju...fuhhhhh...ramainyer org..kene amik no.plak tuh.. ni la kalo nk amik cut kos tuk perubatan...kenelah cmni.... menempel menanti org panggil... akhirnya...
pastu kejar balik kt tmpat tadi...dh la jauh...kt sana kene amik g no.

"No.41...no skrg 23"

arghhh..20 lebih org lagi...asyik2 tgk jam..yelah sempat ke x balik p opis..
yg hairannya..nama aku terus d panggil..mana x menjeling org tgk aku baru sampai dh d suruh masuk...eheheee.... my luck!! tanks God~

"Ms.#$%%A^ awk sakit kat mana?" ayat paling dokter salu tnyer...
aku siap bg taw pe penyakit aku scr spesifik..almklum aku dh wat research..ahakss
then, doktor pakar tu gtaw ngn student dier.."see, she know her diagnosis.., how u know dat"
erk..bodoh sgt ke aku? siap aku gtaw la apa aku wat sblm ni..yezzer!! betul la apa aku ckp..
org engineering vs org medical..mau mcm2 term sume nk d keluarkan..hahahaa


taw x..tym kat hospital..aku siap jadi bahan research dorang...malunyerrr.. sume dokter pelatih@ dokter muda2x..semua kerumun aku..mana x nya aku menunduk jer..malu siot~
doktor tu siap tunjuk n pegang2 gi...ni simptom2 dier..sini lagi...sini lagi...
ngok ngek nyer doktor...


mmg tebal la muka ku..tunduk je...angkat kepala tym kuar je...ahakss...
appointment lagi 1/3 jam 230pm...
pastu periksaan susulan 3 buln skali~


mcm parah je bunyi~
xpela...nk baik sejahtera..ku korbankan...
walau hati sedih...parah lagi penyakit yg aku simpan bkurun lama... =)


moga ini yang terakhirnya..pegilah wahai penyakit~